Tilbake
Kjersti Myhr

LURVEHETTE 2016-2017

Hvem er en sann heltinne? Lurvehette er ikke pen. Hun oppfører seg ikke ordentlig. Hun går ikke rundt i lekre kjoler. Men hun vil noe. Derfor er hun eventyrets heltinne!

Opplev Asbjørnsen og Moe på en ny og spennende måte i møte med Helga! Etter forestillingen vil Helga dele et par fortellertriks, samt anbefale litt real helt- og heltinnelitteratur. Hun svarer gjerne på spørsmål fra publikum!

For skolene er Lurvehette satt opp med forestillinger enten i Bekkestua, Høvik eller Sandvika bibliotek eller på skolen. Det er viktig å lese turneplanen nøye slik at man får riktig informasjon om spillested, tider og transport.

Læreplanmål

Læreplanen i norsk, kompetansemål etter 5. trinn

Mål for opplæringen er at eleven skal kunne samtale om sanger, regler, dikt, fortellinger og eventyr fra fortid og nåtid på bokmål, nynorsk og i oversettelse fra samisk og andre språk.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Bærum kommune v/Kulturskolen
  • Idé/opplegg: Helga Samset

Om kunstner / utøver / gruppe

Helga Samset (f. 1970) fra Bø i Telemark er en av Norges mest erfarne fortellere. Hun har et stort hjerte for eventyr, og har arbeidet spesielt med undereventyrene til Asbjørnsen og Moe.

Hun har virket som profesjonell utøver siden 1995, og mottok som første forteller i Norge Statens Kunstnerstipend (2002–2004). Hun er en ettertraktet veileder, med blant andre Prinsesse Märtha Louise på merittlisten. Helga grunnla og ledet i perioder fortellerteateret Fabellatores (1995–2007). Forestillingene «Kjempen Mossa» og «ARR» ble en stor suksess i Den kulturelle skolesekken, og ble vist for over 20 000 skoleelever over hele landet.

Helga har utgitt tre bøker, og arbeider for tiden på sin fjerde bok, en roman for ungdom.

Elevorientering

For fortelleren er det godt å føle seg ønsket og velkommen!
Hvordan kan din klasse ta imot fortelleren på en god måte? Her er noen forslag:

  • Fortell alle i klassen at fortelleren kommer på besøk, og hvorfor (lag plakater, fortell i klassen)
  • Er inngangen til skolen lett å finne? Kan to elever møte fortelleren ute eller inne? Byr dere på kaffe eller te på personalrommet?
  • Hvem ønsker velkommen i klasserommet?
  • Spør fortelleren om alt dere lurer på!
  • Har dere lest i noen av bøkene forfatteren har skrevet?
  • Hvem takker for besøket?

Skoleelever er et flott publikum! Fortelleren liker veldig godt å møte dere, og vi håper du får lyst til å lese mer etter besøket. Eller skrive en flott historie selv!

Ha en fin dag med forteller Helga Samset på besøk!

Publikumskommentarer