Bærum kommune v/Kulturskolen
Postadresse: Boks 700, 1304 SANDVIKA
Besøksadresse: Otto Sverdrups plass 4, 1337 Sandvika
Epost: tom.wulff@baerum.kommune.no Telefon: 67504311 • kontakt: Tom Wulff
67504311
tom.wulff@baerum.kommune.no
Lhad Dlaor - Historien om Roald Dahl. 2017 -18
Produksjonsliste
Program

Lhad Dlaor - Historien om Roald Dahl. 2017 -18

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Roald Dahls tekster er mørke, morsomme, med sterke karakterer og med gode historier. Samtidig evner han å bevare poesien og musikaliteten i språket. En skuespiller og en sanger / musiker forteller sammen historien om Roald Dahl. Historien om den unge gutten som mistet faren sin da han var 3 år og som både nordmenn og briter betrakter som ”sin egen”.

Roald Dahl var en ung kostskoleelev, flyver under annen verdenskrig, spion i USA, forteller, journalist, hobbykokk, ektemann og far.

Hva drev den britiske landsbygutten til å reise helt til Sør-Afrika og bli med i flyvåpenet? Hvem var denne britiske gutten med de norske foreldrene? Gutten som ble oppkalt etter datidens store, norske helt, Roald Amundsen, og som snakket norsk hjemme og engelsk ute. Gutten som var god i fotball og dårlig på skolen, men - som etter hvert – elsket å skrive.

Målet med forestillingen er å vise frem forfatterskapet i en ny kontekst ved hjelp av ulike språk. Det musikalske språket, det fortellende muntlige- og kroppsspråket og ikke minst, det tekstlige, det litterære. Fortellerstilen er fysisk, og tar i bruk både forteller- og skuespillerteknikker. Musikken følger fortelleren – og fortellingen -  på en helt unik måte. Det veksles mellom trekkspill, piano og sang, og gir Roald Dahl en helt ny stemme.

Publikum vil bli kjent med mennesket Roald Dahl, og kanskje høre både kjente og ukjente tekster. Men mest av alt vil de få høre en spennende historie, som i tillegg er sann!

Lhad Dlaor - historien om Roald Dahl finner sted på bibliotekene i Bærum. Elevene skal etter forestilling bli kjent med Roald Dahls bøker gjennom en bokutstilling som arrangeres av biblioteket.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Bærum kommune v/Kulturskolen
  • Kunstnere/grupper: Torunn Tusj og Eirik Bøhn Berntsen

Om kunstner / utøver / gruppe

Torunn Tusj avsluttet sin cand. mag. fra UiO med fagene folkloristikk og teatervitenskap i 1996. Siden har hun jobbet som teatermaker. Hun har produsert og spilt forestillinger både for og med barn i hele sin karriere og har et særegent og lekent uttrykk. Tusj har besøkt skoler,  barnehager, biblioteker, teaterscener og kulturhus med sine fortellerteaterforestillinger.

Eirik Bøhn Berntsen har sin utdannelse fra musikk- og teatervitenskap ved Universitetet i Oslo (1999) samt Norges Musikkhøgskole (2000), og er en svært allsidig og mye brukt musiker. Han har jobbet som komponist, musikalsk ansvarlig og pianist ved en rekke ulike oppsetninger, og er også en ettertraktet sanger og dirigent.

Berntsen har samarbeidet med Tusj ved en rekke anledninger, og skal også komponere musikken til hennes oppsetning av Ruffen ved Nordland Teater i oktober 2015. Sammen har de turnert Norge rundt med familieforestillingen Å, huttetuttetei for en Prøysenpostei siden 2010. Denne har også vært på skoleturné i regi av DKS.


Medvirkende

  • Torunn Tusj og Eirik Bøhn Berntsen
  • Torunn Tusj (Forteller, skuespiller)
  • Eirik Bøhn Berntsen (Musiker)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Torunn Tusj
Heksene
Roald Dahl

Video/Lyd

Litteratur, Musikk
Trinn: 5 - 5
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
DKS koordinator Petter Dillevig tlf: 67504303 mob:924 22 653 hans.dillevig@baerum.kommune.no
Programlengde
40 min forestlling pluss 30 min til bokutstilling
Arena / rom
Biblioteket
Oppriggingstid
40 min.
Nedriggingstid
30 min.
Arrangører
Arrangert av:
Bærum kommune v/Kulturskolen
Medvirkende
  • Torunn Tusj (Forteller, skuespiller)
  • Eirik Bøhn Berntsen (Musiker)