Bærum kommune v/Kulturskolen
Postadresse: Boks 700, 1304 SANDVIKA
Besøksadresse: Otto Sverdrups plass 4, 1337 Sandvika
Epost: tom.wulff@baerum.kommune.no Telefon: 67504311 • kontakt: Tom Wulff
67504311
tom.wulff@baerum.kommune.no
Hakkespett 2017 - 18 (Teater Fot)
Produksjonsliste
Program

Hakkespett 2017 - 18 (Teater Fot)

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Hakkespetten er en vakker, sterk og litt farlig fugl. Den er en dyktig byggmester som hakker hull i treet der den vil bo, men hakker like gjerne for å vise hvor flink den er til å lage raske rytmer, eller for å markere seg overfor andre konkurrerende hakkespetter.

Forestillingen handler om forholdet mellom tre hakkespetter, der en av dem alltid er en for mye og blir utstøtt av de andre to. Vi undersøker hvilke følelser og reaksjoner som kommer ut av en mobbesituasjon, men lar leken og musikken gi oss svaret. Stykket ender med en gjenforening og en feiring av styrken i fellesskapet.
I denne forestillingen er Tor Haugeruds trommer sentrale, og han lokker fram både improviserte hakkespettdanser og komponerte rytmeleker.

Hele trilogien tar utgangspunkt i fuglenes sang og lek. Vi skaper et lyttende univers der barna kan oppleve og ta del i teatret, musikken og dansens frie uttrykksformer.Her står ikke den verbale teksten i fokus, men kroppen og musikkens språk.

Ideen om interaktivt barneteater kommer til uttrykk på ulike måter, tilpasset de forskjellige aldersgruppenes kulturer. Dette betyr ikke nødvendigvis at de deltar fysisk på scenen, men at kontakten med barna blir ivaretatt. Lytting er en form for interaktivitet som kan åpne et rom inni hver tilskuer, og som allikevel former en felles teateropplevelse. Vi ønsker med denne trilogien å ivareta den unike dialogen med barna og samtidig formidle kunnskap om både fugler og kunst. 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Bærum kommune v/Kulturskolen
  • Kunstnere/grupper: Teater Fot

Multimedia og vedlegg

Bilder

Hakkespett
Hakkespett
Hakkespett
Scenekunst
Trinn: 2 - 2
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Bærum Kulturhus: Siri Leonardsen 91815247DKS koordinator: Petter Dillevig tlf: 67 50 43 03/92422653, hans.dillevig@baerum.kommune.no
Arena / rom
Bærum Kulturhus, Underhuset
Arrangører
Arrangert av:
Bærum kommune v/Kulturskolen