Bærum kommune v/Kulturskolen
Postadresse: Boks 700, 1304 SANDVIKA
Besøksadresse: Otto Sverdrups plass 4, 1337 Sandvika
Epost: tom.wulff@baerum.kommune.no Telefon: 67504311 • kontakt: Tom Wulff
67504311
tom.wulff@baerum.kommune.no
Kurt Schwiters 2017 -18
Produksjonsliste
Program

Kurt Schwiters 2017 -18

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Prosjektet tar utgangspunkt i Kurt Scwitters arbeid og hans flotte Merz univers. Henie Onstad kunstsenter har valgt å fokusere på teknikkene collage, assemblage og skulptur. Målet er at elevene skal få bli kjent med Kurt Shwitters og de skal få utfolde seg og være en del av et verk som skal vokse i HOK Lab ved at alle bidrar til et felles verk. Elevene skal også få lage et eget verk og ta med hjem. Her vil de få brukt fantasien og kreativitet.

I HOK Lab skal vi lage et Merz-univers. Vi skal kombinere teknikken med å lage collage på veggene, assemblage og skulptur. Vi har bygget et rom i str 2,4 x 2,4 = 5,76m2 tre vegger formet som en U, med tak, uten gulv. Her kan vi merze fra topp til tak på veggene og lage collage. Vi skal bruke ulike materialer, funnede objekter eller søppel. Hva har du i din i lomme? Kanskje du har et istykkerrevet godteripapir, kvittering, brusflaske eller en hundepose? Vi kan også bruke gjenstander som planker, steiner og papp hvor vi bruker teknikken assemblage som grenser mot det skulpturelle og forme en tredimensjonal struktur. Da kan det vokse ut av veggene, tak og ut av rommet.

Kurt Schwitters

Kurt Schwitters (1887–1948) var en av de mest banebrytende kunstnerne i det 20. århundre. Hans kreative mangfold vises i collage, lydpoesi, arkitektur, skulptur, assemblage, maleri og typografi.

Selv om han var forbundet med ekspresjonisme og dadaisme, skapte Schwitters i 1919 sin egen kunstretning – Merz. For Schwitters innebar det å merze å oppheve grensene mellom kunstartene, mellom det meningsfulle og banale, mellom kunsten og livet. Som han selv sa: «Merz skaper sammenhenger, ideelt sett, mellom alle ting i denne verden.»

I 1937 ble Schwitters’ kunst stemplet som ”degenerert” av nazistene. Det samme året flyktet han fra Tyskland til Norge, et land familien i mange år hadde hatt et nært forhold til. Da Norge ble invadert i 1940 flyktet Schwitters videre til England hvor han bodde frem til sin død i 1948.


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Bærum kommune v/Kulturskolen
  • Kunstnere/grupper: Henie Onstad kunstsenter

Multimedia og vedlegg

Bilder

HjertøyaMadonna Schwitters
Hytte Kurt Schwiters
Vegg i hytte Kurt Schwiters
Visuell kunst
Trinn: 4 - 4
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Tom Wulff, tlf 911 15 0447 tom.wulff@baerum.kommune.no

Petter Dillevig, tlf. 924 22 653/ hans.dillevig@baerum.kommune.no
Kontaktperson utøver
Camilla Sune, tlf. 402 44 515/ camilla.sune@hok.no
Programlengde
2 klokketimer (120 minutter)
Arena / rom
Henie Onstad kustsenter
Arrangører
Arrangert av:
Bærum kommune v/Kulturskolen