Tilbake
Annette Münch
Cappelen Damm
Annette Münch

(VGS 2016/17) BADBOY: STEROID

KROPPSPRESS OG KONSEKVENSER

Hvor langt er du villig til å gå for å få en perfekt kropp? Selveksponering og kroppspress kan få selv den sterkeste til å gi etter for lettvinte løsninger. Annette Münchs brageprisvinnende bok Badboy: steroid baserer seg på samtaler med unge brukere av anabole steroider. Nå presenteres romanen som en multimediaproduksjon.

Gjennom spesialskrevet hiphop-musikk av de populære artistene Erik og Kriss, filmintervjuer, fotokunst og lyddesign, og høytlesning av forfatteren selv, utfordres elevene til refleksjon rundt temaene doping, spiseforstyrrelser og kroppspress.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
  • Produsent: Gunnar Vilberg
  • Idé/opplegg: Annette Münch

Om kunstner / utøver / gruppe

Annette Münch (født 10. januar 1981 i Oslo) er en norsk redaktør, journalist og ungdomsbokforfatter. Münch vokste opp i Bærum, der hun fra ungdomsårene interesserte seg for journalistikk og kampsport.

Hennes debutroman var Kaoskrigeren (2006), som ble tildelt Kultur- og kirkedepartementets debutantpris. I 2009 utga hun Jenteloven, om gjengmiljø blant jenter, som ble nominert til Brageprisen. Senere samme år skrev hun 8 tegn på at han liker deg til novelleantologien WOW, som utkom i august. Novellen Sweet Sixteen ble utgitt i novelleantologien Nesten som før året etter. I 2010 ble hun tildelt Bokhandelens stipend for barne- og ungdomsbokforfattere.

Den ultimate guiden til kampsport utkom i 2012, og ble nominert til Kulturdepartementes pris for barne- og ungdomslitteratur i klassen beste faglbok.

Badboy: Steroid utkom i 2014, og vant Brageprisen i kategorien beste barne- og ungdomsbok.

Publikumskommentarer