Tilbake
Sigve Knardal
Sigve Knardal

(VGS 2019/20) HANNE KOLSTØ

Dynamisk popmusikk på utradisjonelt vis


Ordet "jue" er eit sunnmørsuttrykk for en fristad der motstandaren ikkje kan ta deg.


Dette har vore Hanne Kolstø sitt utgangspunkt i arbeidet med sitt siste album, og denne leikenheita tek ho med seg inn i det nye liveshowet. 


Med elektronikk, lyd, lys, videoprojeksjon og eit fantastisk band skapar ho eit univers som er vanskeleg ikkje å la seg røre av. 


Konserten kan følges av ein times workshop der bandet går i dybden på lyd- og lysteknikken dei brukar.


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten
  • Produsent: Einar Thorbjørnsen
    DKS Akershus
  • Idé/opplegg: Musikerne i samarbeid med DKS Akershus

Om kunstner / utøver / gruppe

Hanne Kolstø slapp sitt åttende album, Fare, 2. februar i år. Albumet mottok strålende kritikker bl.a med terningkast 5 i Aftenposten, Dagsavisen, NRK P1 m.fl. 

«Fare» er hennes andre plate på norsk og sunnmørsk, og her fortsetter hun å utforske nye musikalske retninger – aldri på stedet hvil. Isolasjon, eller kanskje ensomhet, spesielt den som kan oppstå i mellommenneskelige forhold, er et gjennomgående tema på plata. 

Kolstø er en artist som trives best i konstant bevegelse, og det nye albumet «Fare» har denne gangen fått et langt røffere sound enn låtene på hennes forrige skive «Fest Blikket». Stillhet og natur har alltid vært noe hun søker til for inspirasjon, noe som stammer fra oppveksten ved fjorden i sunnmørsbygda Sykkylven.

Hanne Kolstø har siden debuten i 2011 vist en egen evne til å skrive medrivende låter og uimotståelige refrenger. På alle platene har hun jobbet med produsent, gitarist og bandmedlem, Øyvind Røsrud, et samarbeid som har utviklet seg i alle retninger siden debutplaten, «Riot Break». Sammen fortsetter de å pushe hverandre, stadig i retning neste låt og ett nytt sound. Hanne har vært nominert til Spellemansprisen hele fire ganger.

Publikumskommentarer